Veelgestelde vragen

Gewijzigd op Do, 24 Aug, 2023 om 9:24 AM

ConnectedGreen geeft aan 'droog' of 'nat' terwijl ik denk dat dit niet terecht is. Wat kan ik hieraan doen?

Kies een standaard grondsoort die zo goed mogelijk past bij de grondsoort waarin de sensor is geplaatst. Stel vervolgens handmatig de drempelwaarden bij (op basis van waarneming) totdat ze overeenkomen met de specifieke grondsoort waarin (en plaats waar) de sensor staat. Als u het vermoeden heeft dat het percentage niet klopt, controleer dan eerst of de sensor goed contact met de grond maakt. Controleer ook (liefst met een guts) wat de daadwerkelijke vochtsituatie is op de diepte van de sensor.

Kan ik de drempelwaarden herstellen?

Ja, klik onder het schuifbalkje met drempelwaarden op de: 'Reset standaardwaarden'. Hiermee worden de standaard drempelwaarden teruggezet voor de gekozen grondsoort en boom/plantsoort. Hierna is het nog wel nodig om de fijnafstelling opnieuw te doen, gebaseerd op de situatie ter plaatse.

In het project staan meerdere boom/plantsoorten door elkaar heen, hoe stel ik dat in?

Als geen boom/plantsoort gekozen wordt, staat de vochtinstelling automatisch op 'neutraal'. Stel de drempelwaarden in door enkel een grondsoort te kiezen en stel deze vervolgens handmatig bij voor zover nodig.

Hoe kan ik emails ontvangen of zorgen dat iemand anders ook een email ontvangt als een status wijzigt?

Deze functie is alleen beschikbaar voor project ‘eigenaren’ of ‘Editors’. Ga naar 'instellingen' van het project, door in het projectenoverzicht op het tandwiel te drukken naast het project. Scroll naar onderaan het scherm, naar het tabblad ‘Notificaties’. Vul hier de gegevens in om welke zone het gaat, vervolgens 'vochtsensor', type meldingen (waarschuwingen en kritische meldingen of enkel kritische meldingen) en vul nu een email adres in en klik op 'toevoegen'. Bij het overschrijden van drempelwaarden zullen nu alerts worden gestuurd naar het gekozen mail adres.

Hoe kan ik iemand met projecten laten meekijken?

Deze functie is alleen beschikbaar voor project ‘eigenaren’ of ‘Editors’. Ga naar 'instellingen' van het project, door in het projectenoverzicht op het tandwiel te drukken naast het project. Scroll naar onderaan het scherm, naar het tabblad ‘Contactpersonen’. Klik op het plusje om iemand toe te voegen. Interne contactpersonen zijn mensen van binnen de organisatie, externe contactpersonen zijn mensen van daarbuiten die al een ConnectedGreen account hebben. Als de externe contactpersoon nog geen ConnectedGreen account heeft, moet deze door een organisatiebeheerder eerst worden aangemaakt.

Hoe zie ik de metingen van de sensor in een grafiek?

Klik in het zone overzicht op de titel van een zone in het gekleurde balkje. Je gaat nu naar het zone detail. Hierin is een grafiek te zien per week, maand, kwartaal en jaar. Het is ook mogelijk de getoonde grafiek op te slaan als PNG bestand.

Hoe kan ik de grafieken van de zones in een project met elkaar vergelijken?

Schakel alle zones tegelijk van vochtwaarde naar grafiek door in het zone overzicht linksboven op de knop met het ‘grafiek’ symbooltje te klikken. Naast deze knop kan een tijdseenheid gekozen worden.

Ik zie niet meteen de sensorgegevens veranderen na (ver)plaatsen van de sensor of na een watergift, klopt dit?

Omdat het Lora systeem zeer zuinig is, zenden de sensoren ongeveer 1x per uur de metingen door. Dit is ruim voldoende voor de toepassing, maar daardoor zie je niet altijd meteen resultaat.

Kan ik de meetgegevens exporteren?

Ja, ga naar de instellingen van een zone of het project en klik onderaan op het 'Excel' logo. De gegevens worden opgeslagen als Excel bestand. Indien ingesteld, worden ook de notificaties (inclusief afhandeling) geëxporteerd.

De sensor geeft de status 'Onbekend' (en ik zie geen recente meting in de grafiek), wat moet ik doen?

Als de sensor 48 uur geen meting doorseint, gaat de status naar onbekend. Er is dan waarschijnlijk geen goede Lora ontvangst. Zet de sensor hoger of op een andere plaats om de verbinding te herstellen (bijvoorbeeld vlak bij een sensor waarmee nog wel contact is). Controleer of er geen metalen voorwerpen dichtbij de sensor staan. Neem bij uitblijvend resultaat contact met ons op zodat wij op afstand een diagnose kunnen doen.

Kan ik op een kaartje zien waar de sensor staat?

Klik hiervoor eerst op zone details, door te klikken op de zonenaam in het gekleurde balkje. De kaart verschijnt rechtsboven in beeld.

Hoe wordt de locatie bepaald en kan ik deze aanpassen?

Om energie en kosten te besparen, omdat GPS slechts op 10 meter nauwkeurig is en omdat de sensoren meestal weinig verplaatst worden, bevatten ze geen plaatsbepaling. De standaard locatie voor een sensor is daarom de Google locatie van het project. Voor 'editor' gebruikers is het mogelijk om de locatie aan te passen, door op de ‘locatie’ knop (rechtsboven het kaartje) te klikken. In het Google Maps venster dat dan verschijnt, kan een locatie worden ingevoerd en vervolgens kan met behulp van de satellietfoto de rode pin precies op de locatie van de sensor worden gezet.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren